ITIC pentru profesori 

 

Ce este legitimatia ITIC?

Legitimatia ITIC (International Teacher Identity Card) este singura legitimatie recunoscuta la nivel international pentru profesori. In plus, posesorii cardului ITIC se bucura de acces preferential la peste 42.000 de discounturi si beneficii in Romania si lume.

 

Cu ce imi poate fi folositor cardul ITIC?

Creat pentru a inlesni turismul cultural pentru profesori si urmand exemplul mai experimentatului sau omolog din mediul studentesc (ISIC), cardul ITIC a acumulat intr-un timp scurt o serie de facilitati accesibile posesorului care au convins mediile didactice de necesitatea procurarii acestuia dar si de amploarea pe care o capata.

COMANDA ACUM

 

Eligibilitate – cine poate beneficia de cardul ISIC?

– Sa fie cadru didactic la o institutie de invatamant acreditata si/sau recunoscuta de Ministerul Educatiei si Cercetarii
– Sa activeze cu norma intreaga
– Pentru acest tip de legitimatie nu exista limita de varsta
– Sunt acceptati solicitanti indiferent de nationalitate sau tara de rezidenta

 

Ce documente imi trebuie pentru eliberarea legitimatiei?

  • formular completat si semnat (download formular profesor) sau completat online
  • copie buletin de identitate
  • adeverinta cadru didactic cu norma intreaga
  • poza tip buletin
  • dovada platii cotizatiei de membru ( 30 lei )

 

Valabilitatea legitimatiei ITIC

Valabilitatea cardului ITIC este de pana 16 luni, incepand din luna Septembrie pana in luna Decembrie, inclusiv, a anului urmator.
Exemplu: Un card ITIC emis in Septembrie 2014 va avea valabilitate pana la 31 Decembrie 2015, adica 16 luni; un ITIC emis in Martie 2015 va avea valabilitatea tot pana la 31 Decembrie 2015, adica 10 luni. Termenul de validitate este conceput astfel incat sa sa plieze pe structura anului scolar/universitar la nivel international.

COMANDA ACUM