DESPRE ISIC ROMANIA 

Despre Noi

ASYST – Association for the Support of Youth, Students and Teachers (Asociatia Pentru Sprijinirea Tinerilor, Studentilor si Profesorilor), a luat fiinta in aprilie 2005, ca si organizatie nonguvernamentala, apolitica si non-profit.

Organizatia a aparut ca reactie fireasca la necesitatile unui segment social aparte si reprezentativ pentru Romania timpului prezent: tinerii.

In prezent ASYST detine licenta pentru administrarea proiectului cardurilor ISIC (International Student Identity Card), ITIC ( International Teacher Identity Card) si IYTC (International Youth Travel Card).  ASYST a adoptat cardurile internationale ISIC, ITIC, IYTC ca legitimatii de membru. Membrii ASYST sunt astfel elevi, studenti, tineri sub 30 de ani si cadre didactice din toata lumea, posesori de carduri internationale ISIC, ITIC si IYTC. La momentul de fata, organizatia ASYST are peste 60.000 de membri.

Ce facem

ASYST este in primul rand un mijloc de sprijin direct al tinerilor, studentilor si profesorilor prin gasirea celor mai eficiente modalitati de accesare a serviciilor de care acestia sunt interesati, dezvoltând facilitati unice pe plan international si national.

In calitate de membra WYSETC, ASYST militeaza pentru promovarea schimburilor educationale, a mobilitatii si a dialogului intercultural, dezvoltand astfel cooperarea internationala intre tineri, studenti si profesori.

Printre obiectivele principale ale ASYST se regasesc:

  • promovarea mobilitatii studentilor si tinerilor intre România si statele membre ale UE;
    facilitarea accesului studentilor, al tinerilor si cadrelor didactice la carduri internationale prin care obtin o serie intreaga de reduceri;
    cooperarea cu conducerea universitatilor si a altor institutii educationale pentru a sprijini studentii, tinerii si cadrele didactice;