ISIC – PENTRU ELEVI ȘI STUDENȚI

Legitimația ISIC (International Student Identity Card) este singura legitimație recunoscută la nivel internațional pentru elevi și studenți. Posesorii legitimației devin parte a unei comunități internaționale de peste 5 milioane de tineri, care vor să economisească inteligent, împart pasiunea de a călători, de a-și lărgi orizonturile culturale și care se bucură de acces preferențial la peste 42,000 de discount-uri și beneficii, atât în România, cât și în lume, în peste 130 de țări.

Cu ISIC economisești bani în timp ce vizitezi lumea într-o vacanță, ești plecat cu un program educațional (ERASMUS, Work and Travel și altele). Însă, este la fel de folositoare și în țară! Beneficiezi de sute de reduceri la parteneri din toate domeniile. Verifică aici ofertele la restaurante, cinematografe, magazine, obiective turistice și multe altele. Ține legitimația în portofel sau în buzunar oriunde te-ai duce și arat-o ori de câte ori ajungi la unul din partenerii ce oferă reduceri.

Cine poate beneficia de legitimația ISIC?

Orice elev sau student la licență, master sau doctorand, care urmează cursuri la zi la liceu sau facultate, cu vârstă minimă de 12 ani. Nu există limită de vârstă superioară. Nu sunt persoane eligibile persoanele care urmează cursuri la seral, cu frecvență redusă sau învățământ la distanță.

Cum pot obține o legitimație ISIC?

Există 2 opțiuni prin care poți aplica pentru un ISIC:

    1. Comandă online – vei încărca documentele online, iar după confirmarea plății, legitimația ta virtuală va fi emisă în maxim 24h.
    2. La orice agenție BRD din țară, dacă aplici pentru un card de debit BRD-ISIC;

Cum plătesc cotizația de membru dacă am aplicat pentru legitimație online?

Cotizația de membru se achită după completarea formularului online. Ai două posibilități de plată:

  1. Card bancar
  2. Transfer bancar online sau la ghiseul oricărei bănci; banii pot fi virați într-unul din conturile:
  • RO64PIRB4217720200001000 PIRAEUS BANK, Agenția Mihail Kogalniceanu
  • RO97BRDE410SV51151794100 BRD, Sucursala Academiei

Beneficiar: Asociația pentru Sprijinirea Tinerilor, Studenților și Profesorilor. Se va specifica pe ordinul de plată efectuat “Cotizație de membru ASTPS” și numele persoanei pentru care s-a plătit această cotizație. După ce a fost efectuată plata, te rugăm să ne trimiți dovada plății pe adresa de e-mail: vreau@isic.ro.

Cât timp este valabilă legitimația mea?

Valabilitatea legitimației ISIC este de 16 luni: începe din luna Septembrie a anului în curs și se termină în luna Decembrie a anului următor. Precizăm că valabilitatea legitimației este în conformitate cu ultima ștampilă de pe carnetul/legitimația de elev/student.

Exemplu: o legitimație ISIC emisă în Septembrie 2016 va fi valabilă până la 31 Decembrie 2017, adică 16 luni; un ISIC emis în Martie 2017 va avea valabilitatea tot până la 31 Decembrie 2017.