Tehnologiile cardului tau ISIC

Cardul ISIC poate accepta toate tehnologiile pe care ti le doresti din cele existente. Lucram impreuna cu producatori internationali de carduri acestia oferind tehnologii precum :

> Cod de bare

> Banda magnetica

> Carduri cu chip

Noi nu dezvoltam aplicatii pentru aceste tehnologii, insa pe baza experientei si a retelei de parteneri va putem consilia cu privire la punerea in aplicare a acestora.

 

Cod de bare 

Codul de bare este o reprezentare de date codificata(cifrata), destinata pentru a fi citita pe care optica. Un cod de date are aspectul unui sir de bare negre de diverse grosimi pe un fundal alb. In general fiecare cifra sau litera se reprezinta printr-o combinatie de una mai mai multe bare.

Codurile de bare sunt citite si decodate cu ajutorul unor scanere speciale. Acestea masoara reflexia luminii, interpreteaza codurile drept cifre si litere si trimit acestea unui calculator sau unui alt dispozitiv de gestionare a datelor. Scanerele actuale recunosc mai multe formate.

 

Modalitati de implementare:

Trebuie creat un dreptunghi alb pe spatele sau pe fata cardului cu dimensiunile codului de bare. Imprimarea se va face atunci cand sunt personalizate cardurile cu datele personale ale studentilor.

Toate cardurile emise au aceasta functie de implementare cu cele mai folosite simboluri si fonturi precum codul 39,codul 93, 2 din 5 s.a.

Banda magnetica 

Benzile magnetice folosite pe cardurile de astazi au o banda de plastic uniforma de 16mm, acoperita cu un strat foarte fin de material magnetizabil(oxid de fier si particule de dioxid de carbon). Aceasta poate avea diferite culori, iar textul poate si imprimat direct pe banda in fabrica.

Ne vom coordona operatiunile in scopul de a economisii timp, de a reduce taxele administrative si mai presus de toate pentru a ne asigura ca aplicatiile functioneaza fara probleme. Avem o intelegere foarte buna a tuturor acestor aspecte tehnice, precum si a principalilor furnizor de pe piata.

 

HiCo and LoCo

Campurile magnetice standard prezinta, in general, o intensitate de camp magnetic de 300 Oe. Cartelele dotate cu aceste dungi sunt numite LoCo(Low Coercivity).

Ne referim la HiCo (High Coercivity) atunci cand cardul de cartela magnetica este echipat cu dungi, intensitatea campului variind intre 2750 si 4000 Oe. Acest tip de card previne orice stergere de date accidentala datorata expunerii la campuri magnetice.

Toate cardurile noastre sunt echipate cu o banda magnetica HiCo si trei piese (ISO Track 1, Track 2 si Track 3) si poate sa contina trei codificari diferite pentru trei tipuri diferite de aplicatii, cu conditia ca acestea sa fie configurate corect.

Puteti alege sa fie integrata o banda magnetica in card. In acest caz tehnologia este standard si nu presupune nici o taxa suplimentara.

Pentru ca o cerere sa functioneze (de ex fotocopiatoarele) este mai intai necesar sa se codifice banda magnetica.

Codificarea se poate face in trei feluri diferite:

  • de fabrica, atunci cand cardul este produs. Numarul cardului ISIC poate fi codat fara costuri suplimentare(pe track 2).
  • direct, atunci cand cardul este imprimat folosind o imprimata adecvata
  • de catre un furnizor extern care detine formatul nostru de codificare. In acest caz, vom trimite cardurile in fabrica la incheierea productiei si furnizorul le va codifica. Putem apoi sa personalizam cardurile.

 

Carduri cu chip sau carduri contactless 

Putem produce carduri folosind majoritatea tehnologiilor existente.

Doua tipuri pot si distinse:

  • Carduri contactless
  • Carduri cu chip

Cardurile contactless

Chip-urile contactless sau RFID(Identification Radio Frequency) utilizeaza o metoda de a stoca si de a colecta date prin utilizarea de tag-uri. Aceste chip-uri contin o antena conectata la un chip electronic care primeste si raspunde cererile emisie-receptie

Chip-ul RFID contine un identificator si date suplimentare. Aceasta tehnologie poate fi folosita pentru managementul timpului, controlul accesului, banking electronic

Fiecare chip RFID foloseste o frecventa care variaza in functie de tipul aplicatiei si rezultatele urmarite. De exemplu, o frecventa mai mare are avantajul e a permite un schimb de informatii la viteze mai mari decat in frecventa redusa. Frecventele mai mari permit punerea in aplicare a noilor functionalitati in tag-uri. Cu toate acestea, o frecventa mai mica are o penetrare mai buna.

Carduri cu chip

Chip-ul de contact  permite conectarea cu cititorul de carduri.

 

bandamag
card_brd_isic_250tile_196