
Student in Bucuresti
Avand in vedere ca anual Bucurestiul primeste din ce in ce mai multi studenti din provincie, m-am gandit sa fac un ghid care sa transforme aceasta capitala haotica in ceva mult mai placut. Sa fii proaspat student ajuns in Bucuresti nu e usor. Ideea in sine pare foarte faina: oras mare, oameni multi, sute de activitati, totul suna foarte bine. Problema e ca, la fel ca toate lucrurile care suna frumos in teorie, practic sunt mult mai diferite.
Transportul
Bun, ai ajuns in Bucuresti, la Gara de Nord, trebuie sa ajungi la camin sau la apartamentul pe care l-ai inchiriat. Daca nu ai bani sa iti comanzi un taxi, cealalte alternative ar fi metroul, sau RATB-ul, in functie de zona in care locuiesti. Daca optezi pentru mijloacele de transport, iti recomand sa iti iei o cartela de doua calatorii, deoarece imediat cum vei primi carnetul de student vei primi 50% reducere la abonamente. Iar daca esti la buget, abonamentul de RATB ti-l va deconta integral facultatea. In cazul in care optezi pentru un taxi, iti recomand sa iti downloadezi o aplicatie pe telefon si sa faci comanda. Sau comanda un Uber. Taximetristii pe care ii gasesti pe strada de cele mai multe ori sunt in cautare de oameni ca tine, care nu stiu orasul si asa, o comanda de 12 lei se poate transforma intr-una de 50. Sau poate chiar mai mult.
Cazarea: camin sau chirie?
Daca stai la camin, de obicei acestea sunt disponibile de la mijlocul lunii septembrie. Restul detaliilor depind de universitatea la care esti. Avantajul caminului este ca platesti putin. Dezavantajele sunt ca nu iti poti aduce multe lucruri cu tine, nu prea ai liniste si vei uita semnificatia cuvantului „intimitate”. Daca preferi sa stai in chirie, iti recomand sa stai cu mai multi prieteni sau colegi. E mult mai ieftin sa imparti un apartament cu 4 camere decat sa stai singur intr-o garsoniera.
Cum inveti mai usor orasul
Pentru a nu rataci prea mult prin Bucuresti, iti recomand sa profiti de timpul liber pe care il ai si sa mergi cat mai mult pe jos, sau cu RATB-ul. Asa o sa iti fie mult mai usor sa te orientezi, decat daca folosesti in fiecare zi metroul. Si nici nu sta foarte mult cu ochii in GPS, ca nu vei mai fi atent la detaliile din jurul tau.
Profita de toate reducerile pe care le ai ca student
Nu o sa fii student toata viata, asa ca profita de toate lucrurile din jurul tau. Vei vedea ca pe langa reducerile la transport, exista nenumarate reduceri la mancare, teatru, film si multe altele. Pe langa asta, fa-ti legitimatia ISIC. E o legitimatie speciala pentru studenti si cu datorita ei profiti de peste 42.000 de reduceri atat in tara cat si international.
Locuri ieftine unde iti poti petrece timpul
Daca vrei sa iesi la o bere dar nu vrei sa dai 10 lei pe ea, iti recomand Argentin, Club Surubelnita, Piranha Club sau Rock n Regie.
Daca vrei sa iesi in club, cele mai ieftine sunt The Silver Church, Kulturhaus, Revenge, Fabrica, sau Club A.
Daca vrei sa mananci ieftin si bun, iti recomand cantinele pentru studenti. Preferatele mele sunt cea de la Facultatea de Drept, la statia de metrou Eroilor, si cea de langa statia de metrou Timpuri Noi.
Scrie intr-un comentariu ce alte lucruri te intereseaza sa mai afli despre Bucuresti si voi reveni cu update-uri:).