General

Valabilitatea legitimației ISIC/ITIC începe fie de la 1 septembrie (începutul anului școlar), fie de la 1 octombrie (începutul anului universitar) până la data de 31 decembrie a anului următor sau până la sfârșitul lunii septembrie, respectiv octombrie (poate diferi în funcție de facultate). Excepție face legitimația IYTC, aceasta este emisă tinerilor care nu mai sunt studenți și ține un an calendaristic (ex: din martie într-un an până în martie anul următor).
În prezent, costul cotizației de membru este de 50 RON în variantă digitală pe telefonul mobil și 70 RON dacă dorești să ai și cardul fizic de plastic. Transportul ei prin poștă este gratis.
Dacă toate documentele încărcate de tine respectă cerințele noastre, vei putea primi ISIC-ul digital în maxim 48 de ore de la comandă exceptând zilele de weekend. Dacă o fotografie încărcată de tine nu este corespunzătoare, vei primi un e-mail unde ți se va explica ce trebuie să trimiți pe adresa de e-mail vreau@isic.ro. Cererea ta nu va fi validată până nu trimiți documentația potrivită.
Transportul este gratuit, noi lăsăm legitimațiile la poștă iar aceștia se ocupă de distribuirea lor în țară. Dacă ai nevoie urgent de card în format fizic, îl putem trimite și prin FAN Courier cu plata transportului la tine (costul este de aprox. 20 RON oriunde în țară – livrarea se face în maximum 48 de ore). Nu pot fi trimise în afara țării.
Poți alege și să ridici legitimația din biroul nostru și de îndată ce vei primi confirmarea pe e-mail că documentele sunt în regulă, poți veni să-l ridici. Adresa: Strada Domnița Anastasia 10, etaj 3, interfon: 005, București, de Luni până Vineri în intervalul orar: 09:00-16:30. Punct de reper: în spate la McDonalds Cișmigiu. Dacă selectezi această opțiune, te rugăm să ne dai un e-mail cu cel puțin o zi înainte pentru a te asigura că nu suntem plecați din birou.
Da, durează în jur de 5 minute și trebuie să ai la tine dovada de student/profesor și o fotografie corespunzătoare pe telefonul mobil. Putem realiza fotografia ta și în birou!
Da, poți intra aici, adică la secțiunea Aplică și să selectezi opțiunea cea mai de jos “Additional plastic card” caz în care vei achita doar diferența de 20 de RON.

Aplicare

Limita de vârstă minimă pentru obținerea legitimației ISIC este de 12 ani, limita superioară pentru obținerea ISIC nu este stabilită. Elevii cu vârsta sub 16 ani trebuie să aibă o cerere aprobată de un tutore legal.
Din păcate nu, legitimația ISIC este dedicată elevilor/studenților care urmează cursuri la zi (nu se admit seral, frecvență redusă, invățământ la distanță).
Fotografia ideală este cea de tip buletin, 3/4 cm, din față, fără ochelari de soare sau alte obiecte care să ascundă detaliile feței.
Poți încărca o poză a carnetului de note în care să apară numele tău și faptul că e vizat pe anul în curs. De asemenea poți încărca și legitimația de student, făcându-i poză față-verso. Acceptăm și adeverințe emise de școală/facultate, în care la fel să apară anul emiterii, dar ele nu sunt obligatorii.
Dacă ai greșit adresa de e-mail va trebui să ne scrii la vreau@isic.ro cu numele tău întreg și data când ai aplicat pentru card și vom modifica noi adresa ta de e-mail.

Aplicație

Aplicația se numește Alive App și poate fi descărcată din Apple Store sau Google Play
Pentru a-ți vizualiza legitimația în format digital, tot ce ai de făcut este să-ți descarci aplicația pe telefonul mobil și să îți creezi cont în ea folosind seria unică ISIC/ITIC/IYTC care este de forma S 000 000 000 000 Z (12 cifre cu o literă la început și una la final). În aplicație trebuie introduse fără spațiu între caractere. 
Dacă deții un card BRD-ISIC, nu îți vom solicita niciodată informațiile bancare (cele 16 cifre oferite de bancă sau CVC-ul de pe spatele cardului).
Nu, ISIC-ul este o legitimație care atestă statutul de student și nu poate fi folosit ca un card bancar. Există un singur card cu care se pot face plăți, BRD-ISIC-ul creat în parteneriat cu cei de la BRD. Însă pentru intrarea în posesie a reducerilor noastre, întotdeauna consultați mai întâi site-ul oficial, nu este suficient doar să faceți plățile cu BRD-ISIC-ul pentru aplicarea reducerilor.
Fiecare colaborare poate funcționa diferit, există reduceri unde este suficient doar arătarea legitimației la intrare sau la casă, reduceri pe bază de comandă în prealabil a unor carduri cadou achiziționate la preț redus, reduceri pe bază de cashback etc.Tocmai de aceea vă rugăm să consultați site-ul nostru înainte de a încerca să obțineți o reducere: https://www.isic.ro/reduceri/. Sau pentru reducerile din afara țării, să verificați și site-urile partenere ISIC din țările respective.
Dacă nu îți poți crea contul în aplicație, te rugăm să ne trimiți un e-mail la adresa vreau@isic.ro cu numele tău întreg, data nașterii și seria ISIC și să ne descrii situația în care te aflii. Dacă îți apare o anumită eroare pe ecran, te rugăm să ne trimiți și un screenshot cu aceasta.

Contact

E-mailul nostru pentru toate solicitările ce țin de legitimațiile ISIC, ITIC și IYTC este: vreau@isic.ro.
Adresa noastră este: strada Domnița Anastasia 10, etaj 3, interfon: 005, sector 5, București. Punct de reper: în spate la McDonald’s Cișmigiu. Cele mai apropiate guri de metrou sunt: Izvor (500 m – 8 minute) și Universitate (750 m – 10 min).
Programul nostru este: de Luni până Vineri în intervalul orar: 09:00 – 16:30, liber în timpul sărbătorilor legale. Dacă doriți să veniți să ridicați o legitimație vă rugăm să ne scrieți cu cel puțin o zi înainte pentru a vă asigura că echipa nu este plecată din birou în ziua respectivă sau în pauza de masă.
TOP SEARCHISICISICISICISICISIC